نقش و اهمیت انتخاب بروکر مناسب در بازارهای مالی بین‌الملل

بصورت کلی هنگامی که می‌خواهیم در بازار سرمایه، چه به عنوان یک سرمایه‌گذار و چه به عنوان معامله‌گر فعالیت داشته باشیم نیازمند یک کارگزار و یا به اصطلاح بروکر می‌باشیم. مثلا در بازار سهام ایران، کارگزارانی چون مفید، آگاه و یا کارگزاران دیگر، فعالیت می‌کنند. وظیفه این کارگزاران ایجاد محیطی امن، جهت امکان خرید و فروش سهام می‌باشد.

نتیجتا، اگر بخواهیم در بازار‌های بین‌الملل-فارکس- نیز فعالیت داشته باشیم، نیاز است یک کارگزار را انتخاب کنیم. بروکر فارکس یا کارگزاری فارکس، شرکتی است که به معامله‌گران و سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد تا ارزهای خارجی، کالا،  انرژی، شاخص بورس کشورهای مختلف و یا سهام را در بازار فارکس (بازار تبادل ارز خارجی) خرید و فروش کنند. انتخاب بروکر مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا بروکرهای مختلف شرایط و خدمات متفاوتی ارائه می‌دهند.

انتخاب بروکر مناسب برای فعالیت در بازارهای بین‌المللی و فارکس
انتخاب بروکر مناسب برای فعالیت در بازارهای بین‌المللی و فارکس

بروکرهایی که ما با آنها فعالیت می‌کنیم به آدرس زیر می‌باشند:

FX24Broker

https://app.fx24broker.com/login?referral_code=U1QnP

،

XBTFX.IO

https://my.xbtfx.io/register?xbt=1017

و

OpOFinance.com

https://myaccount.opofinance.com/links/go/4787

 

توجه شود، به این معنی نمی‌باشد که ما با بروکرهای دیگر فعالیت نداریم، اما شرط فعالیت گروه مرکزی معامله‌گران با هر بروکری بدین صورت می‌باشد که ساختار کارکرد تیم ما و کلیه ربات‌ها قابل پیاده‌سازی بر روی بروکر مذکور باشد و در این دو بروکر هم در صورتی که با IB آدرس ما، سرمایه‌گذار، ثبت‌نام کرده باشد، امکان فعالیت و همکاری خواهیم داشت، در غیر این صورت امکان خدمات رسانی از سمت ما ممکن نمی‌باشد. جهت هر دو عدد بروکر، استفاده از VPS و یا VPN  فوق‌العاده مناسب، جهت بازکردن حساب و کار با آن را پیشنهاد میکنیم.

علت انتخاب کارگزاری‌های فوق:

اعتبار و نظارت قانونی: انتخاب یک کارگزار فارکس معتبر و تحت نظارت قانونی از اهمیت بالایی برخوردار است. کارگزاران معتبر تحت نظارت نهادهای قانونی معتبر مانند کمیسیون معاملات آتی کالاهای ایالات متحده (CFTC)، سازمان نظارت بر صنعت مالی (FINRA)، اداره رفتار مالی (FCA) در بریتانیا و کمیسیون اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری استرالیا (ASIC) فعالیت می‌کنند. این نهادهای نظارتی تضمین می‌کنند که کارگزاران به قوانین و مقررات سختگیرانه‌ای پایبند باشند که شامل حفظ سرمایه مشتریان در حساب‌های جداگانه، ارائه گزارش‌های مالی شفاف و رعایت استانداردهای حرفه‌ای می‌شود. انتخاب یک کارگزار با اعتبار و نظارت قانونی به سرمایه‌گذاران اطمینان می‌دهد که سرمایه آن‌ها در محیطی امن و شفاف نگهداری می‌شود و از رفتارهای غیراخلاقی و کلاهبرداری جلوگیری می‌شود. همچنین، این کارگزاران معمولاً خدمات پشتیبانی بهتری ارائه می‌دهند و در صورت بروز مشکلات، نهادهای نظارتی می‌توانند به عنوان میانجی عمل کرده و به حل اختلافات کمک کنند. در این زمینه بروکر OpoFinance دارای لایسنس ASIC می‌باشد، بروکر XBTFX دارای لایسنس‌های مذکور نبوده، اما از کیفیت مناسبی در این هشت ساله کارکرد ما برخوردار بوده است.بروکر FX24 نیز به مانند XBTFX از کیفیت مناسبی در خلال این چند سال فعالیت ما داشته است.

میزان اسپرد: میزان اسپرید در کارگزار فارکس به تفاوت بین قیمت خرید (بید) و قیمت فروش (اسک) یک جفت ارز اشاره دارد و به عنوان هزینه اصلی انجام معاملات در بازار فارکس محسوب می‌شود. اسپرید می‌تواند به دو صورت ثابت و متغیر تعیین شود. در اسپرید ثابت، تفاوت بین قیمت خرید و فروش همیشه یکسان است، در حالی که در اسپرید متغیر، این تفاوت با توجه به شرایط بازار و نوسانات تغییر می‌کند. انتخاب یک کارگزار با اسپرید پایین می‌تواند به طور قابل‌توجهی هزینه‌های معاملاتی را کاهش دهد و بر سود نهایی تأثیر مثبت بگذارد. از آنجایی که گروه مرکزی معامله‌گران به صورت مکرر و با حجم مناسب جهت سرمایه‌گذاران معامله می‌کنند، معمولاً توجه ویژه‌ای به میزان اسپرید دارند، زیرا اسپرید پایین می‌تواند در طولانی‌مدت به صرفه‌جویی مالی قابل‌توجهی منجر شود. بنابراین، مقایسه میزان اسپرید ارائه شده توسط کارگزاران مختلف و انتخاب گزینه‌ای که با استراتژی و حجم معاملات شما همخوانی داشته باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است.

در این زمینه، میزان اسپرید کارگزاری XBTFX به نسبت OpoFinance و FX24 پایین‌تر می‌باشد، اما هر سه نسبت به بسیاری از کارگزاران از اسپرید پایین‌تری برخوردار هستند.

 پلتفرم معاملاتی: کارگزاران معتبر معمولاً پلتفرم‌های معاملاتی معروفی مانند MetaTrader 4 (MT4)، MetaTrader 5 (MT5) و cTrader را ارائه می‌دهند. جهت گروه مرکزی معامله‌گران وجود Platform MetaTrader 5 (MT5) از اهمیت به سزایی برخوردار است که هر دو کارگزاری‌ها این platform را پشتیبانی می‌کنند.

امکان استفاده از لوریج (اهرم مالی): امکان استفاده از لوریج (اهرم مالی) یکی از ویژگی‌های مهمی است که کارگزاران فارکس ارائه می‌دهند و به معامله‌گران اجازه می‌دهد با سرمایه‌ای بیشتر از موجودی واقعی خود معامله کنند. لوریج به صورت نسبت‌هایی مانند 1:50، 1:100 یا حتی 1:500 ارائه می‌شود که نشان‌دهنده میزان افزایش قدرت خرید معامله‌گر است. به عنوان مثال، با لوریج 1:100، به معامله‌گر اجازه میدهد با سرمایه‌گذاری 1000 دلار، معاملات به ارزش 100,000 دلار انجام دهد. این ویژگی می‌تواند سود بالقوه را به طور چشمگیری افزایش دهد، اما همزمان ریسک ضرر را نیز بیشتر می‌کند. بنابراین، استفاده از لوریج نیازمند مدیریت ریسک دقیق و آگاهی کامل از شرایط بازار است. کارگزاران مختلف، میزان لوریج متفاوتی ارائه می‌دهند و انتخاب یک کارگزار با لوریج مناسب باید بر اساس سطح تجربه، استراتژی معاملاتی و میزان تحمل ریسک معامله‌گر انجام شود. انتخاب صحیح لوریج می‌تواند به حداکثر کردن سود و مدیریت بهتر معاملات کمک کند، اما استفاده نادرست از آن ممکن است منجر به زیان‌های قابل توجهی شود.

کارگزاری OpoFinance تا Leverage 2000 را امکان‌پذیر میسازد، اما کارگزاری XBTFX تا 500 را پشتیبانی می‌کند. حقیقتا ضریب اهرمی بالای 500 یک ریسک فوق‌العاده میباشد و پیشنهاد ما عدم استفاده از آن است. گروه مرکزی معامله‌گران بر اساس Leverage 500  کلیه ریسک‌ها و معاملات خود را  تنظیم می‌کنند.

 کمسیون: کارگزاری‌ها معمولاً از طریق اسپرد (تفاوت قیمت خرید و فروش) و یا کمیسیون مستقیم بر روی معاملات درآمد کسب می‌کنند. کمیسیون‌ها می‌توانند به صورت ثابت یا متغیر باشند و بسته به حجم معاملات، نوع حساب و دارایی مورد معامله متفاوت است. از نظر مقایسه کمسیون معاملات در مدل اکانت ECN Pro در کارگزاری OpoFinance نسبت به XBTFX پایین‌تر می‌باشد، اما در تایپ‌های دیگر اکانت، نسبت به هم تفاوتی ندارند.

تنوع حساب‌های معاملاتی: یکی از ویژگی‌های مهم یک کارگزاری فارکس معتبر، تنوع در وجود حساب‌های معاملاتی است که به معامله‌گران با سطوح مختلف تجربه و سرمایه، امکان می‌دهد تا حساب مناسبی را انتخاب کنند. کارگزاری XBTFX دارای حساب‌های استاندارد، ECN ، Islamic و یک به یک می‌باشد. در مقابل آن کارگزاری OpoFinance دارای Standard, ECN و ECN Pro می‌باشد. توضیح این حسابها به شرح زیر است:

  • Standard: این مدل حساب دارای اسپرد بالا، اما بدون کمسیون و دارای Swap می‌باشند.
  • ECN: این حساب دارای اسپرد پایین، اما حاوی کمسیون و Swap می‌باشد.
  • ECN Pro: این مدل حساب دارای اسپرد پایین، کمسیون پایین و Swap می‌باشد.
  • Islamic: این مدل دارای اسپرد خیلی بالا، به همراه کمسیون، ولی دارای Swap نمی‌باشد.
  • یک به یک: حسابهایی که به آن Leverage تعلق نمی‌گیرد.