مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری: بررسی ریسک‌ها و چالش‌های بازارهای مختلف

یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های هر سرمایه‌گذار در ابتدای کار با گروه مرکزی معامله‌گران، درخواست تضمینی برای عدم از بین رفتن سرمایه است. می‌دانیم که حضور در هر بازاری ریسک مربوط به خود را دارد و هیچ بازاری مالی بدون ریسک را نمی‌توان نام برد. البته در دسته‌بندی این بازار‌ها ریسک‌ها و طبیعتاً منافع سرمایه‌گذار متفاوت خواهدبود، به عنوان مثال با وجود اینکه "سرمایه گذاری بر روی دارایی" کمترین میزان ریسک را دارد اما چالش‌های خاصی نیز در این روش وجود دارد که در روند معامله باید مورد بررسی دقیق و مدیریت اصولی قرار گیرند. از طرفی در بازار SPOT ریسک قرارگیری در بازار اصلاح corrective را داریم که همین مساله باعث عدم دسترسی سرمایه‌گذار به سرمایه خود به مدت دو الی سه سال می‌شود؛ در مواقعی نادر، حتی خارج شدن سهام خریداری شده از بورس، احتمال ورشکستگی بعضی از شرکت‌ها را دربردارد که همین مهم باعث از بین رفتن بخشی از سرمایه می‌‌شود. چنین ریسک‌هایی هنگام تهیه رمز ارزها با شدت فوق‌العاده بالاتری خود را به نمایش می‌گذارند. در بازار رمز ارز گاها مشاهده شده که ارزش یک رمز ارز از چند دلار به چند سنت رسیده و طبیعتا سرمایه سرمایه‌گذار از بین رفته است.

مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری: بررسی ریسک‌ها و چالش‌های بازارهای مختلف
مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری: بررسی ریسک‌ها و چالش‌های بازارهای مختلف

داستان مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری در بازارهای دوطرفه

در مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری، در نهایت نوبت به بررسی مقوله مارجین کال در بازارهای دوطرفه CFD، فارکس می‌رسد؛ در چنین بازارهایی ریسک‌های پراهمیتی وجود دارد که امکان از بین رفتن سرمایه در صورت عدم تجربه و برخورد حرفه‌ای، به شدت بالا است. برای کاهش چنین ریسک‌هایی، گروه مرکزی معامله‌گران بیمه سرمایه‌گذاری Investment Insurance را در اختیار سرمایه‌گذاران خود می‌گذارد. این بیمه‌ها که در ادامه به توضیح بیشترشان می‌پردازیم باعث کاهش زیان‌های احتمالی و ریسک‌ها و همچنین ایجاد ساختاری امن برای سرمایه‌گذاران می‌شوند.

قبل از شروع به توضیح نحوه بیمه سرمایه‌گذاری Investment Insurance از سمت گروه مرکزی معامله‌گران، روش‌هایی که باعث کاهش ریسک در معاملات و همچنین کاهش زیان‌های احتمالی می‌باشد و باعث ایجاد ساختاری امن جهت سرمایه‌گذاران می‌شود را شرح می‌دهیم:

استراتژی‌های محافظه‌کارانهConservative

 به کارگیری استراتژی‌های محافظه‌کارانه در سرمایه‌گذاری می‌تواند به کاهش ریسک کمک کند. اما این استراتژی ها به چه صورت است. گروه مرکزی معامله‌گران، در بازارهای CFD به مانند فارکس با سه مدل تحلیل ریسک ورود به بازار فعالیت می کنند.

حالت اول: ریسک بالا High  در این مدل معامله‌گران حجم ورود بیشتری- Volume-  جهت هر معامله را انتخاب می کنند، معمولا تعداد معاملات باز شده بیشتر می‌باشد در نتیجه، درگیری تعداد معامله در بسته های معاملاتی بیشتر می‌شود. معمولا بخش‌ای از سرمایه معامله‌گر در این مدل همواره درگیر بوده و فضای استراحتی معامله کم می‌باشد. بخشی از بسته های معاملاتی بصورت مکانیزم های Scalping  و یا Day Trading  تنظیم می‌شود. در کلیه اخبارهای مهم و حیاتی (critical ) نسبت به بازار واکنش نشان داده خواهد شد. هنگامی که اختلاف قیمت اسپرید افزایش میابد برای جهت گیری فعالیتی انجام می‌شود. در این حالت حداکثر سود ممکنه به سرمایه گذار داده می‌شود. لطفا در نظر داشته باشید که high risk  بودن به منزله خطر کردن سرمایه ،سرمایه گذار اصلا نمی‌باشد؛ اما طبیعتا ریسک در این حرکت ها افزایش میابد، معمولا سرمایه دارانی که به ازاء هر 100.000$ گردش در بازار دارای 30% سرمایه آماده ورود به بازار هستند از این مدل ریسک استفاده می کنند.

حالت دوم: ریسک میانی Medium  بالای 70% از سرمایه گذاران این مدل ریسک را جهت استراتژی محافظه کاران خود برای ما تعیین می‌کنند در این مدل، حجم ورود نسبت به وضعیت High Risk  کمتر می‌باشد، تعداد معاملات شروع شده و همچنین تعداد معاملات در هر بسته کمتر می‌شود، اصلا مکانیزم‌های Scalping  و DayTrading  یا انتخاب نمی‌شوند و یا خیلی محدود بسته‌های معاملاتی ای از این الگو استفاده می‌کنند، فقط در اخبارهای مهم و مطمئن نسبت به بازار واکنش می‌گیرند. معمولا ریسک میانی، جهت سرمایه گذارانی استفاده می‌شود که امکان تزریق سرمایه در آینده برایشان دارای محدودیت بوده و نیاز است با آگاهی از کاهش سود، در کنار آن حاشیه امن مناسبی از نظر حفظ سرمایه داشته باشند .

حالت سوم: ریسک کم Low، در این مدل که معمولا هنگام اخذ جدول بیمه سرمایه‌گذاری انتخاب  می‌شود و یا سرمایه گذار به شدت محافظه کار در بازار می‌خواهد عمل کند، تصمیم‌گیری می‌شود. در این مدل حجم معامله، میزان معاملات و شروع معاملات کاهش پیدا می‌کند. اصلا معاملات scalping  و یا Day Trading  انجام نمی‌شود، بسته های معاملاتی شامل معاملات اندک؛ گاهی تنها یک معامله تا رسیدن به سود می‌باشند. نسبت به اخبار به شدت احتیاط کرده و اخبار فوق العاده محدودی را وارد می‌شوند.

Fully Conservative=1 , Fully Aggressive=10 Symbol
2 AUDUSD
3 EURAUD
3 XAGEUR
4 GBPAUD
4 GBPNZD
4 EURCAD
5 USDCAD
6 XAGAUD
6 NZDCAD
6 EURGBP
7 AUDCAD
7 USDCAD Post
8 USDCAD Pathfinder
8 XAUUSD
9 EURUSD

لطفا توجه داشته باشیم سه حالت فوق ، غیر از  رفتار هر گروه می‌باشد، گروه‌های معامله‌گری ما هر کدام بستگی به تجربیات و کارکرد خود روش های متفاوتی جهت حضور در بازار را دارند این گروه ها از  یک تا ده طبقه بندی می‌شوند، که هر میزان عدد گروه به یک نزدیک تر باشد رفتار Conservative  - محافضه کارانه – در معاملات دارند (حتی در ریسک های بالا) و هر مقدار به عدد ده نزدیک شوند فوق‌العاده Aggressive  تر – (حتی در ریسک های پایین)   به هدف درآمد بیشتر - به بازار برخورد می کنند.

این طبقه بندی معادل جدول سمت راست می باشد

توقف ضرر Stop-Loss Orders

تعیین دستورات توقف ضرر به شما کمک می‌کند که در صورت کاهش قیمت‌ها به یک سطح مشخص، به طور خودکار دارایی خود را بفروشید. این روش از زیان‌های بزرگ و ناگهانی جلوگیری کرده و به مدیریت ریسک کمک می‌کند.

حد زیان به دو صورت Instance و Post تعریف می‌شود. در وضعیت Instance هنگام شروع معامله حد زیان مشخص است، این مدل معاملات جهت معامله‌گر‌های فردی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند، در وضعیت Post در رسیدن به حد زیان امکان اخذ سه تصمیم Netting ،Hedging و یا پذیرش میزان زیان وجود دارد که با تجربه و درایت معامله‌گر می‌تواند شرایط بحرانی را تبدیل به فرصت‎های سودآور قابل توجه کند. اکثر بسته‌های معاملاتی گروه مرکزی معامله‌گران در وضعیت توقف ضرر Post قرار دارند.

استفاده از ابزارهای مشتقه Derivatives

ابزارهای مشتقه مانند قراردادهای آتی (Futures), اختیار معامله (Options) و قراردادهای تفاضل (CFDs) می‌توانند برای محافظت از سرمایه در برابر نوسانات بازار استفاده شوند. این ابزارها که در بازار فارکس مورداستفاده قرار می‌گیرند به ما  امکان موضع‌گیری مناسب در برابر تغییرات نامطلوب قیمت‌ها و همچنین جلوگیری از زیان را می‌دهند. گروه مرکزی معامله گران با اشراف کامل به بازار، به بهترین روش ممکن از ساختار Derivatives  بهره جسته و باعث می‌شود کنترل ریسک و سوددهی را به شیوه‌ای مطلوب کنترل کنند.

تنوع‌بخشی به پرتفوی Diversification

یکی از اصول اساسی در سرمایه‌گذاری، تنوع‌بخشی به پرتفولیو است. با سرمایه‌گذاری در انواع مختلف دارایی‌ها (سهام، اوراق قرضه، املاک، رمز ارزها، بازارهای CFD و فارکس) می‌توانید ریسک کلی پرتفوی خود را کاهش دهید.

از آنجایی که یکی از پرریسک‌ترین بازار‌ها جهت سرمایه‌گذاری بازار فارکس می‌باشد ما در بخش مدیریت سرمایه به تفصیل به نحوه حفظ و بازگشت سرمایه شما اشاره داشته‌ایم. این مهم جدا از بحث investment insurance هر اکانت سرمایه‌گذاری، که در این مبحث به آن می‌پردازیم، می‌باشد.

نحوه بیمه و مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری Investment Insurance

اکنون با توجه به توضیحات فوق، مکانیزم بیمه و مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف  جهت سرمایه‌گذاران به شرح زیر است:

سرمایه‌گذاری بر اساس خرید دارایی

این مدل سرمایه گذاری نیاز چندانی به بیمه ندارد، همیشه اصل سرمایه، سرمایه‌گذار حفظ شده و تنها مشکلاتی که معمولا برخورد می‌کنند، رکود قابل توجه و نقد شوندگی پایین این مدل سرمایه‌گذاری می‌باشد. البته معمولا نظارت نهادهای قانونی همواره یک سری ریسک‌های مالیاتی را جهت این سرمایه‌گذران در بر دارند. باتوجه به اینکه گروه مرکزی معامله‌گران در این مدل سرمایه‌گذاری فعالیتی ندارند، طبیعتا هیچگونه تنظیم ساختار بیمه نیز پیشنهاد داده نمیشود.

سرمایه‌گذاری در بازار‌های SPOT

بازارهای SPOT  که در فعالیت گروه مرکزی معامله‌گران قرار می گیرد شامل جدول بیمه نیست، علت این امر وجود سهم خریداری شده در قبال سرمایه است. از آنجایی که این بازار ها محکوم به سود و یا از بین رفتن می‌باشد تنها اتفاقی نامناسب صبر قابل توجه  سرمایه‌گذار در شرایط اصلاح corrective  بازار است. از آنجایی که ما در زمینه سرمایه‌‌گذاری در رمز ارز نیز فعالیت داریم، جهت عدم نیاز به بیمه، تنها با رمز ارزهایی که، قابلیت Market Capitalization  بالا  دارند فعالیت می‌کنیم. عدم فعالیت بر روی رمزارزهای شت کوین Shitcoin طبیعتا ما را در وضعیت اطمینانی قرار می‌دهد که نیاز به بیمه را کاملا از بین برده و یا بسیار کمرنگ می‌کند.

سرمایه‌گذاری در بازارهای CFD ، فارکس

بهترین و بی هزینه ترین مدل جهت بیمه در بازارهای دوطرفه استفاده از ساختار مدیریت سرمایه می‌باشد که در صفحه مربوطه سعی شده است به تفصیل توضیح داده شود. جدول زیر توضیحی شفاف برای سرمایه‌گذارانی است که نیاز به بیمه، بازگرداندن بخشی از سرمایه زیان دیده دارند، طراحی شده است.

سهم گروه مرکزی معامله گران از سود  سهم سرمایه گذار از سود درصد بیمه
%25 %75 %0
%40 %60 %10
%50 %50 %15
%60 %40 %25
%80 %20 %30
%90 %10 %40

توضیح جدول فوق:

اگر سرمایه گذار هیچ بیمه ای برای اکانت یا  اکانت‌های خود نگیرد – بیمه می‌تواند برای یک مشتری، مثلا ده اکانته فقط شامل دو اکانت‌ باشد – هر بسته معاملاتی که در سود بسته می‌شود 75% سهم سرمایه‌گذار و 25% حق‌الزحمه گروه مرکزی معامله‌گران خواهد بود. لازم به توضیح است که در این مدل مثلا اگر یک بسته معاملاتی در 100$ منفی بسته شود. ما در زیان شریک نخواهیم بود.

حال اگر سرمایه گذار مثلا بیمه 15% جهت اکانت خود انتخاب کرده و یک بسته معاملاتی در 100$ سود بسته شود 50$ سهم سرمایه‌گذار و 50$ سهم تیم ما می‌باشد ،که از کیف پول کسر خواهد شد و یا اگر  یک معامله با 200$ زیان بسته شود 30$ به کیف پول سرمایه گذار بصورت خودکار بخاطر بیمه درخواستی اضافه  می‌شود.

توجه داشته باشید که قبل از شروع هر بسته معاملاتی سرمایه‌گذار می‌تواند اکانت خود را بیمه کند، در صورت بیمه کردن حتما شرایط ریسک پذیری اکانت در وضعیت Low  و انتخاب گروه معامله نیز با گروه مرکزی معامله‌گران خواهد بود. هرگز در هنگام معاملات یک بسته معاملاتی امکان تغییر وضعیت بیمه وجود ندارد، در شرایط بیمه، در صورتی که Margin_Level  به زیر 1000% رسیده و سرمایه گذار مبلغی را اضافه نکند، احتمالا زیان پذیرفته شده و بخش کسر شده در بسته معاملاتی مطابق بیمه به کیف پول سرمایه‌گذار اضافه می‌شود.  به این نکته نیز توجه داشته باشید که بیمه، قبل از عقد قرارداد به معاملات تعلق نمی‌گیرد.

دیدگاهی یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *